Ești în căutarea unui teren pentru construcții în Chișinău sau suburbii?

Pentru ca tu să iei o decizie corectă, citește în continuare 5 sfaturi utile care te vor ajuta să găsești terenul potrivit pentru construcția casei tale de vis. 

1✔️Locația terenului este unul dintre cei mai importanți factori în alegerea unui teren pentru construcții.
Pentru început trebuie să îți pui mai multe întrebări. Vrei să locuiești în oraș sau suburbie? Vrei să fii conectat în permanență în viața orașului sau pentru tine este mai importantă liniștea și aerul curat?

2✔️Infrastructură socio-economică este foarte importantă în viața de zi cu zi.
Prezența în apropierea a instituțiilor de învățământ (grădinițe, școli) , a centrelor economice (magazine, piețe, mall-uri) ne fac mult mai ușoară și plăcută viața, dar și lipsită de griji.

3✔️Suprafața și forma terenului
Alege un lot de pământ pătrat sau dreptunghiular care are o formă cât mai aproape de pătrat. Astfel îți va fi ușor să amplasezi viitoarea casă pe teren. Chiar de la început ar fi bine să cunoști ce tip de casă dorești, câte etaje, suprafața etc, astfel încât să fii sigur că acesta se va potrivi cu mărimea terenului.

4✔️Zonei de încredere
Analizează dacă terenul are o suprafață plană, are o mică înclinație sau se află pe o pantă abruptă. Cu cât panta are o înclinație mai mare cu atât costurile pentru construcția casei vor fi mai mari. În cazul în care panta ne deschide o priveliște frumoasă spre oraș, pădure sau lac panta poate fi în beneficiul nostru, iar costurile adiționale pentru construcție devenind chiar raționale.

5✔️Starea juridică a terenului
Verifică starea juridică a terenului. Solicită un Extras din Registrul bunurilor imobile, iar în compartimentul 3 vei găsi informații cu privire la grevări, interdicții etc. De asemenea, verifică dacă nu există datorii cu privire la impozit.
De asemenea, cere un act de stabilire a hotarelor de la proprietar, astfel vei cunoaște dacă vecinii nu au încălcat hotarele terenului și suprafața terenului este reală conform actelor de proprietate.

‼️Procurarea unui teren pentru construcția necesită o abordare complexă. Este nevoie să investești timp în analiza tuturor detaliilor astfel încât să faci o alegere corectă.

Echipa Simplu Imobil departament de specialitate imobiliari specializate exclusiv în vânzarea terenurilor care cunosc foarte bine specificul fiecărei zone din Chișinău sau suburbii.
Astfel te putem ajuta să salvezi timp și bani.

Compare listings

Comparaţie