Imobilul comercial ca investiție în 2022. Merită să investești? La ce să fii atent?
Mulți vor fi de acord că este mult mai plăcut să te despărți de bani atunci când în schimb primești ceva stabil, pe care apoi îl poți închiria, revinde sau folosi pentru propriile nevoi.
Dar imobiliarele sunt atât de bune pentru investiții? Să ne uităm la avantajele cumpărării și deținerii imobiliare:
Investitia in imobiliare este stabila, cat mai sigura si optima din punct de vedere al costurilor cu forta de munca pentru facilitate!
Atât spațiile rezidențiale, cât și cele comerciale sunt mereu în căutare, nu pot fi furate ca, de exemplu, o mașină. Oricand, puteti folosi proprietatea atat pentru dumneavoastra, cat si pentru venituri suplimentare.
Imobilul necesită un minim de atenție, nu sunt multe acțiuni operaționale de gestionat, iar dacă nu ai chef să faci absolut nimic, poți oricând să angajezi o companie de management.
Un astfel de activ precum imobiliare este capabil să protejeze economiile de depreciere și chiar îți permite să câștigi bani, ceea ce este deosebit de important într-o criză, deoarece în criză poți cumpăra mai ales ieftin, iar după ce piața își revine, prețul crește mereu.
Există tendințe de creștere constantă a prețurilor imobiliare în general în viitor. Cumpărând într-o clădire nouă, cu evaluarea corectă, puteți vinde oricând mai scump.
Dacă locația este aleasă cu succes, atunci proprietarul câștigă întotdeauna și poate crește regulat tariful o dată pe an, în conformitate cu creșterea prețurilor.
Pentru a simți mai bine piața și cererea clientului, păstrăm mereu statistici și efectuăm sondaje.
Compania noastră monitorizează mereu situația de pe piață, așa că știm mai bine decât oricine altcineva când și cum să investim corect.
Într-un sondaj al clienților noștri, 90% au indicat că cererea de închirieri nerezidențiale în 2021 s-a îmbunătățit față de 2020.
Aproximativ 47% dintre investitori au spus că cererea a crescut cu 5% sau mai mult. Doar pentru 10% cererea nu s-a schimbat sau a scăzut.
Proprietarii cred că tendința va continua să se consolideze. Așa că acum este momentul să începeți să investiți în imobiliare comerciale.
În ceea ce privește cererea de spații comerciale mici (60-90m2), anul trecut a crescut cu 25-30%, pentru birourile mici (30-50m2) – cu 10-15%.
Printre cumpărătorii de spații de vânzare cu amănuntul, există mai mulți oameni obișnuiți – astăzi ponderea lor este de 80%. Sperăm că aceste tendințe vor continua și în 2022.
După ce ne-am ocupat de avantajele deținerii imobiliare, apare următoarea întrebare: Ce spații comerciale să alegeți? Birouri sau retail stradal?
Și vă vom spune despre asta în următoarea postare!
Ești interesat să investești în imobiliare comerciale? Vă reamintim că Compania noastră este pregătită să vă ofere asistență profesională și să găsească opțiuni profitabile pentru investiții stabile.